MTRB

Draagarmstelling Inhaak

Draagarmstelling met doordacht inhaaksysteem

Offerte aanvragen

Magazijn Techniek heeft naast de geboute uitvoering ook een draagarmstelling met doordacht inhaak systeem.

Bij de inhaak draagarmstelling wordt in de meeste gevallen de arm verticaal tegen de staander geplaatst, de haken worden in het gaten patroon geplaatst en door het uiteinde van de arm te laten zakken wordt de verbinding arm/staander gerealiseerd.

Nadelen van andere inhaaksystemen

Het nadeel van de meeste inhaak systemen is dat bij een armlengte van 1200 mm er een vak hoogte beschikbaar moet zijn van 1200 mm ( hetgeen vaak niet het geval is). Dit betekent dat wanneer men de draagarmen wil verstellen, men de volledige stelling dient leeg te halen en opnieuw moet indelen.

Diverse collega’s hebben daar iets op gevonden. Hier kan de draagarm horizontaal worden aangebracht en middels een borging (hoefijzertjes of spie) worden de draagarmen aan de staander bevestigd. Het nadeel van deze systemen is echter dat als men op 4 meter hoogte een draagarm wil in hangen, het vaak gebeurt dat men de hoefijzertjes / spieën naar beneden laat vallen. Onhandig en tijd rovend.

Voordelen systeem Magazijn Techniek

Magazijn Techniek heeft een draagarm zonder spie of hoef ijzertje. Door een uitgedacht concept van de klauw kan men onder een hoek van ca. 30 a 40 graden de draagarm in de draagarmstelling hangen en borgen. Benodigde vak hoogte bij een arm van 1200 mm lang ; ca. 500 mm !

Uitvalbeveiliging

Daarnaast is het systeem van de draagarm zo uitgedacht, dat er een uitvalbeveiliging is geïntegreerd. Wanneer de draagarmen door het uitnemen van de onderliggende lading worden opgetild, dan blijft de draagarm in de staander hangen en kan er niet uit vallen.